De werkrelatie met jezelf

Coaching gaat naar mijn mening altijd over het snijvlak tussen persoon en werk. Je neemt jezelf nu eenmaal mee naar het werk. Maar wij zijn niet dezelfde persoon in elke relatie! In elke werkrelatie beïnvloed je elkaar.

Met de beste intenties ga je een samenwerking aan, maar in de ontmoeting met de ander kom je je persoonlijke gevoeligheden tegen. Je gevoeligheid komt voort uit je persoonlijke geschiedenis.

Vanuit je gevoeligheid heb je overtuigingen ontwikkeld en een gedragsrepertoire dat je inzet op het moment dat je getriggerd raakt. Onbewust herhalen we zo relatiepatronen uit het verleden die kunnen worden opgeroepen door de herkenbaarheid van een situatie of een persoon. Dit heet ook wel je behavioral footprint. Dit gedragsrepertoire was ooit in je leven behulpzaam, maar is dat in het heden vaak niet. Het is dus handig de werkrelatie met jezelf te onderzoeken.

Werkwijze

Ik ben zelf ook gecoacht en een van de dingen waar ik achter kwam is dat ik nooit iets voor niets denk. Ik vond het heerlijk om samen met een coach al die gedachten op een rijtje te zetten en te merken wat dat me bracht. Het is een prachtige manier om jezelf beter te leren kennen.

Graag sta ik je als coach terzijde. In mijn coaching maak ik veel gebruik van systemisch werk en leertheorieën. In de gesprekken help ik je persoonlijke triggers en patronen te ontdekken. Ik help je anders te kijken en ik geef je handvatten om dat te vertalen naar je dagelijkse praktijk.

Wanneer je me vraagt je te coachen, spreek ik meestal een serie van vijf coachingsgesprekken van anderhalf uur af met een twee à driewekelijkse frequentie. Daarna kijken we hoe verder.