scribbelkopSPECIALISME

specialisme
Ik werd in de negentiger jaren gegrepen door het werk van Chris Argyris, Amerikaans hoogleraar (Harvard University) en adviseur, toen ik aan de hand van een casus aan den lijve ervoer dat we in lastige situaties iets anders doen dan waar we in theorie achter zeggen te staan. We zijn bijvoorbeeld vóór openheid, maar houden in een lastig gesprek toch graag voor ons wat we van de ander denken. We hebben als het ware een zondagse theorie, maar blijkbaar ook een doordeweekse! En als dat nou hielp? Nee, we komen juist in vicieuze cirkels en welles-nietes situaties terecht. De relatie met de mensen om ons heen wordt er niet beter op. En we nemen beslissingen op basis van onvoldoende betrouwbare informatie. We zorgen er zo dus onbewust zelf voor dat we dóór komen waar we niet willen zijn! We willen verandering, maar vormen daarvoor onbedoeld zelf een blokkade. Fascinerend, vind ik dat!

Samen met mijn collega Adrie van den Berge ben ik destijds intensief aan de slag gegaan om mij dit gedachtegoed eigen te maken. We zijn opgeleid door Argyris zelf aan het Action Design instituut te Boston, we hebben veel gelezen, geoefend, trainingsprogramma’s ontwikkeld, een studiegroep opgericht, artikelen geschreven, etc. De inzichten hebben mij enorm geholpen om zelf effectiever te zijn als adviseur en om organisaties en individuen te helpen hun belemmerende patronen te ontwarren en rijker uit lastige situaties te komen. Ik pas de inzichten toe in veranderprocessen waarin ik adviseer, in teambegeleiding, in trainingen en docentschappen bij verschillende instituten. [Brochure] [Artikel: Coachend leiderschap]

scribbelkopOPDRACHTGEVERS

Ik werk voor non-profit en profit organisaties. Mijn opdrachtgevers komen vanuit: een universiteit, een universitair medisch centrum, een onderzoeksinstituut, een waterschap, gemeentes, provincies, ministeries, onderwijsinstellingen, jeugdzorg, zorginstellingen, het bankwezen en organisatieadviesbureaus.

Voor referenties kunt u contact met mij opnemen, dan breng ik u met graag in contact met een van mijn opdrachtgevers.

scribbelkopDOCENTSCHAPPEN

Ik vervul met veel plezier docentschappen bij:

  • Sioo: een interuniversitair centrum voor organiseren, veranderen, vernieuwen en leidinggeven.
  • Noorderlink: een samenwerkingsverband van een aantal grote organisaties (profit en non-profit) uit Noord-Nederland op het terrein van HRM (Human Resource Management) en HRD (Human Resource Development).
  • Wenckebach Instituut (Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking): onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) dat zich richt op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg.

scribbelkopACHTERGROND

beekje
Ik ben in mijn loopbaan bewust intern en extern adviseur geweest. Het is naar mijn mening voor een extern adviseur een wezenlijke ervaring om een periode als interne medewerker met je voeten in de klei te hebben gestaan. Als intern opleidingsadviseur werkte ik 6 jaar bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Hier ontwikkelde ik mij op de inhoud én leerde ik mezelf bewegen in een politieke organisatie. Als extern organisatieadviseur en trainer was ik 5 jaar verbonden aan De Galan & Voigt te Amsterdam. Hier kreeg ik nadrukkelijk de uitnodiging mijn eigen stijl en profiel verder te ontwikkelen. Ik was er in de gelegenheid met zeer ervaren adviseurs op te trekken. Een mooie leerschool. Voor mij als noorderling lonkte het Noorden en in 2004 startte ik in Rolde mijn eigen adviespraktijk: Ahuis Organisatieontwikkeling.
Ik studeerde Sociale Wetenschappen (Orthopedagogiek en Opleidingskunde) aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Daarna koos ik verschillende opleidingen om me verder te bekwamen in mijn vak:

  • Corporate Antropologie (Academie voor Organisatiecultuur)
  • Deep Democracy (the Lewis Method, Zuid-Afrika, level 1,2,3,4)
  • Systemisch werk (Phoenix Instituut)
  • Organizational Learning (Action Design, USA)
  • Organisatie- en veranderkunde (Sioo)
  • NLP (NTI/NLP)

scribbelkopPARTNERS

Eenpitter, maar niet alleen!

Vaak ben ik als enig adviseur aan een opdracht verbonden. Sommige opdrachten lenen zich beter voor een aanpak met twee adviseurs. In die gevallen put ik uit mijn netwerk ervaren en plezierige collega’s. In dergelijke situaties ben ik voor u contactpersoon en aanspreekpunt in de opdracht. Collega’s waar ik vaker mee samenwerk (in alfabetische volgorde):

scribbelkopPUBLICATIES

Adrie van den Berge en Ina Ahuis (2006). Coachend leiderschap:leren aan twee kanten, Management Executive, Deventer: Kluwer.
Ina Ahuis en Jan Jacobs (2001). Leren van, door en in teams;

Sigma, Tijdschrift voor excellent ondernemen, Deventer: Kluwer.
Adrie van den Berge, Ina Ahuis, Jan Jacobs (2000). Teams brengen zuurstof in uw kwaliteitspraktijk. De sociaal-dynamische aspecten van kwaliteitsteams;

Handboek Integrale Kwaliteitszorg, Deventer: Kluwer.