De Ambachtsschool voor organiseren en veranderen

Met veel plezier ben ik lid van de Ambachtsschool voor organiseren en veranderen (DE AMBACHTSSCHOOL). De Ambachtsschool is een netwerk van organisatieprofessionals met ieder een eigen leeraanbod. De leden van het netwerk hebben allen hun eigen handtekening gezet in het ambacht van organiseren en veranderen. We delen graag wat we in de loop der tijd aan handzaam houvast hebben ontwikkeld om goed te kijken, te luisteren, te denken en te doen.

De Ambachtsschool maakt podcasts

Iedere week lanceren we een podcast waarin we met elkaar in gesprek gaan over thema’s in maatschappij en vak, bezien door de ogen van onze tijdloze helden. Samen met Marijke Spanjersberg en Leike van Oss ga ik in Podcast #3, 16 april 2021, in gesprek over het thema ‘ons menselijk tekort’ bezien door de ogen van Watzlawick en Argyris. Je vindt de podcast op https://deambachtsschool.org/podcasts/.

De Ambachtsschool maakt M&O-special

Naar aanleiding van het succesvolle Tijdloze Heldenfestival van 6 maart 2020 heeft De Ambachtsschool een special gemaakt over haar Tijdloze Helden voor M&O Tijdschrift voor Management & Organisatie. Deze special is eind 2020 gepubliceerd. Samen met Paul Kloosterboer heb ik een eerbetoon aan Chris Argyris geschreven, een van de grondleggers van het concept organisatieleren:
Ahuis, G.J. & Kloosterboer (2020). Het ambacht van Argyris – Over leren in organisaties. M&O Tijdschrift voor Management & Organisatie, 74 (5/6), 110-126.

De Ambachtsschool organiseert
het Tijdloze Heldenfestival

6 maart 2020
Tijdloze helden zijn de ‘klassieken’ die wij in ons werk veel gebruiken, waar we steeds naartoe teruggaan, die we tijdloos belangrijk vinden voor organiseren en veranderen. Helden zoals, onder meer: Chris Argyris, Donald Schön, Paul Watzlawick, Gregory Bateson, Edgar Schein. Op 6 maart 2020 zetten wij in verschillende workshops onze helden in het licht. Op deze dag kun je vier workshops volgen. Zelf zal ik een workshop geven samen met Paul Kloosterboer over onze held: Chris Argyris.

‘Skilled incompetence: skilled communicators may also be good at covering up real problems.’

Chris Argyris (1986, Harvard Business Review).

Chris Argyris is de grondlegger van de lerende organisatie. Hij heeft zijn werkende leven gewijd aan de vraag waarom mensen denken dat ze op hun werk niet kunnen zeggen wat ze eigenlijk vinden. Én hoe je door dat wel te doen van je oordelen af kunt komen. Samen met Donald Schön beschreef hij ‘defensive routines’ van individuen en organisaties: strategieën die we inzetten om onszelf te beschermen als het lastig wordt. Het maakt dat we niet doen wat we in rustiger vaarwater nog zo daadkrachtig met elkaar hadden afgesproken. Juist door de wereld achter ons inconsistente gedrag inzichtelijk te maken, helpt hij ons te leren en veranderen.

In onze workshop kun je ervaren hoe je er zelf voor zorgt dat je daar komt waar je juist niet wil zijn. Hoe je daarbij mild kan zijn naar jezelf en de ander en hoe je van vanuit deze mildheid de scherpte in de samenwerking kan opzoeken.